top of page
DSCF3786.jpg

Een pragmatisch ingestelde jurist

Mijn naam is Karlijn Derksen. Ik begon mijn loopbaan ooit als verpleegkundige. Al tijdens de opleiding hbo-Verpleegkunde werd mijn interesse voor rechten gewekt, toen ik een artikel schreef over verpleegkundigen die net onder de Wet BIG vielen. Ik besloot aansluitend de studie rechten te volgen. Tijdens mijn opleiding lag mijn focus op arbeidsrechtelijke en gezondheidsrechtelijke vakken.


Mijn carrière als jurist startte bij de ACP politievakorganisatie. Daar kwam ik in aanraking met het ambtenarenrecht. Daarna ben ik een aantal jaren werkzaam geweest aan werkgeverszijde als arbeidsjurist bij het Erasmus MC.


Inmiddels werk ik alweer geruime tijd als arbeidsjurist bij de LAD/Federatie Medisch Specialisten, waarbij ik artsen in hun rol als werknemer ondersteun. De focus van mijn werkzaamheden ligt op arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Deze baan bevalt me erg goed, maar ik vind het leuk om ook werknemers en werkgevers uit andere sectoren te begeleiden. Daarom heb ik besloten mijn ruime ervaring als arbeidsjurist naast deze baan nu ook breder in te zetten als zzp’er.


Ik sta bekend als een pragmatisch ingestelde jurist. In overleg met mijn cliënten ga ik, waar mogelijk, voor het gewenste resultaat waarbij ik oog heb voor de mens. Ik onderzoek samen met mijn cliënten of gelijk hebben moet leiden tot het halen van je gelijk. Zo nodig leidt dat tot procederen, maar in de meest gevallen vinden we in overleg een passende oplossing.

bottom of page